Terra Madre Salone del Gusto

A „Terra Madre Salone del Gusto” a legnagyobb nemzetközi gasztronómiai rendezvény, mely 12. alkalommal kerül megrendezésre 2018. szeptember 20-24.  Torinó központi helyszínein.

„Meg tudjuk változtatni a világot
megfordíthatjuk a Föld forradalmát
miénk a hatalom
Az embereké a hatalom....”
Patti Smith

Az ez évi esemény központjában még inkább az emberek vannak, mint korábban valaha.

Nemcsak az egyre szigorúbb kritéria alapján kiválasztott piaci termelők. Nemcsak az élelmiszerhez kapcsolódó közösségek, akik öt napig a városba hozzák a világ élelmiszerének biodiverzitását  és megvitatják a közös kihívásokat és megoldásokat. Nemcsak a szakácsok akik tudatában vannak annak, hogy nem választhatjuk el az élvezeteket a termelők iránti felelősségtől   és kreativitásukkal népszerűsítik a saját helyi területeiket.   Nemcsak a konferencia előadói,  befolyásos személyiségek, akik több perspektívát is felvázolnak majd arról,  hogyan tudja az étkezés a világot jobbá vagy rosszabbá változtatni.

Ebben az évben a Terra Madre Salone del Gusto figyelme az egyre növekvő számú látogatók felé is irányul.  Ez az esemény elősegíti a párbeszédet velük,  kezdve a tudás lehető legszélesebb körű megosztásától továbba azt keresi, hogyan tudja ösztönözni az embereket étkezési szokásaik megváltoztatására.

Mindenkit megkérnek arra, hogy adjanak képet az élelmiszer választásaikról: milyen termelési módot támogatnak, mit főznek, mit tesznek a bevásárlókosarukba. Az általunk választott élelmiszer  mindennap sok kérdést vet fel, mert nem csupán ”egyszerűen” az ételhez kapcsolódik, de a környezethez, társadalmi igazságossághoz, gazdasághoz, politikához....

Egy adott helyen, egy adott étel kiválasztása egy állásfoglalást jelenthet, hogy nem vagyunk közömbösek ahhoz a bolygóhoz és forrásaihoz, ahol élünk és azt is, hogy gondolunk a  jövőnkre.

A Terra Madre Salone del Gusto rendezvényen megpróbáljuk felvetni ezeket a kérdéseket annak tudatában, hogy a kételkedések, viták a jólét – az igazi gazdaság elérésének rendkivüli mozgatóerői.

A viszontlátásra Torinóban szeptember 20-24. között. Addig is ne felejtsen el visszatérni erre az oldalra újabb információkért.

Ez az oldal fejlesztés alatt áll! Itt bevezető információkat talál a Terra Madre Salone del Gusto 2018. rendezvényről.  Kérjük látogasson vissza júniusban a rendezvény teljes programjáért.

Forrás: https://salonedelgusto.com/en/terra-madre-salone-del-gusto/terra-madre-salone-del-gusto-discover-the-event/