SLOW FOOD

Biológiai sokféleség [ részletek ]

Mit értünk biológiai sokféleségen, mi köze van ennek a napi élelmünkhöz, és mit tehetünk a megőrzése érdekében? A Slow Food, mint gondolat azzal kezdődik, hogy megismerjük a régiót, ahol élünk: észrevesszük, megfigyeljük, megkóstoljuk, felismerjük az ízeit és aromáit. Érzékszerveink és kíváncsiságunk révén aztán megismerkedhetünk más régiókkal és országokkal is: megőrizzük egy utazás emlékét az ott...

A Slow Food Central Europe projekt [ részletek ]

A Cheese 2017 lehetőséget biztosít a Slow Food Central Europe partnereinek, hogy megosszák a gasztronómiával, mint kulturális kifejezési formával kapcsolatos elképzeléseiket. Napjainkban a gasztronómia leginkább a turizmus népszerűsítő eszköze, ugyanakkor kiválóan szolgálhatná a fenntarthatóság és a társadalmi integráció céljait is. Ez a projekt a helyi kapacitások fejlesztését célozza meg annak érdekében,...

A SlowFood-CE (lassú étek/étel) projekt [ részletek ]

Az ételek immateriális kulturális öröksége egy hatalmas, de alulértékelt forrás. A közép-európai városokban és régiókban a gasztronómia a turizmus népszerűsítésének eszköze, de szinte alig használják olyan forrásként, ami hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz és társadalmi integrációhoz. A SlowFood-CE (Lassú étek/étel) projekt úgy növeli a helyi szereplők kapacitását hogy felértékeli az ételek...

Slow Food International [ részletek ]

A Slow Food egy helyi kezdeményezésekből felépülő globális szervezet, amely olyan világot képzel el, amelyben minden ember hozzájut a számára megfelelő ételekhez, élvezettel fogyasztja, és amelyben a termelő boldog, hogy megtermelheti azokat, mindez pedig jó a bolygónknak is. A Slow Food 1500 helyi szervezetből és 2400 élelmiszer közösségből álló kiterjedt világszervezet. Ezek a szervezetek iránymutató...

1 |