PROGRAMOK

Terra Madre Salone del Gusto [ részletek ]

A „Terra Madre Salone del Gusto” a legnagyobb nemzetközi gasztronómiai rendezvény, mely 12. alkalommal kerül megrendezésre 2018. szeptember 20-24.  Torinó központi helyszínein. „Meg tudjuk változtatni a világotmegfordíthatjuk a Föld forradalmátmiénk a hatalomAz embereké a hatalom....” Patti Smith Az ez évi esemény központjában még inkább az emberek vannak, mint korábban...

SlowFood-CE: Transznacionális Képzés, Krakkóban [ részletek ]

SlowFood-CE: Transznacionális Képzés a Slow Food Közép-Európában indított új gasztronómiai projektje keretében, Krakkóban Új gasztronómia: ez volt a központi témája a február elején, Krakkóban rendezett háromnapos képzésnek, amelyre az Európai Unió által finanszírozott "SlowFood-CE: Kultúra, Örökség, Identitás és Élelem" című közép-európai projekt részeként került sor. Az élelem kérdéseivel kapcsolatos...

Hagyományőrző foglalkozás a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés évzáró rendezvényén [ részletek ]

2017. decemberében a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesületet képviseltem a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés évzáró rendezvényén. A hagyományőrzés jegyében 65 meghívott kisgyermeknek foglalkozást tartottam. Ezen a napon Kerekegyházán a Katona József Művelődési Házban. Babákat  készítettünk a Kiskunságban termesztett kukorica csutkájából, dióból, botokból és maradék anyagokból majd...

Klímaváltozás elleni globális kampány Kerekegyházán a Művelődési Házban [ részletek ]

2017. november 10.-én tartottuk a Slow Food Kiskunság szervezésében a kampányt, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt jöttek, hogy felhívjuk együtt a figyelmet földünk éghajlatának rohamos felmelegedésére. Különösen itt a Homokhátságon, ahol átlagosan 550mm csapadék esik évente fontos a még nagyobb odafigyelés, tudatosság a környezet megóvására. Óriási a szeméttermelés a világban, ezt tudjuk itthon is,...

Klímaváltozás elleni kampány 2017. október 21. [ részletek ]

Rendek Ökogazdaság Kerekegyháza A várt szombati napon olyan tejföl sűrűségű köd volt, hogy az orrunkig alig láttunk, így alkalmatlan volt az idő a piaclátogatásra. Dél körül kiderült az idő, sütött a nap, így mégis tettünk a csoportos munkával a jó klímáért. Szárazságtűrő növényeket, gyógynövényeket ültettünk, marhatrágyával ágyaztunk alájuk. Kimondottan azért tart a Rendek Ökogazdaság két marhát, hogy...

1 |