CIKKEK

Krakkó a csodás város, kiváló emberekkel [ részletek ]

Megjelent egy hivatalos sajtóközlemény ugyan, mégis arról a kellemes hatásról is írnom kell, ami ott ért. Jártam ott gimnazistaként, a Slow Food képviseletében, idén januárban szakmai úton. Mindegyikben az volt a közös, hogy nagyon barátságosan fogadtak. Az idén a szakmai út megszervezése Krakkó város, valamint az ottani Slow Food együttműködésének köszönhető. Jó volt látni a gördülékeny munkát a...

„Slow food”: egészséges és ízletes ételek fogyasztása ráérősen [ részletek ]

Az 1980-as években, amikor a gyorséttermek hirtelen megsokasodtak, Rómában, a Spanyol lépcsőnél egy „lassú” étterem nyitotta meg kapuit. Gondolhatod, hogy a jókedélyű, barátkozós olasz emberek életszemléletének tökéletesen megfelel, ha egészséges ételeiket ráérősen, beszélgetés közben fogyaszthatják el. További részletek:...

"SlowFood-CE: Kultúra, Örökség, Identitás és Élelem" című közép-európai projekt cikkszemle [ részletek ]

SlowFood-CE: Transznacionális Képzés Krakkóban Új gasztronómia: ez volt a központi témája a február elején, Krakkóban rendezett háromnapos képzésnek, amelyen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kiskunság Convivium, mint projekt partnerek képviseltették magukat. A rendezvény az Európai Unió által finanszírozott "SlowFood-CE: Kultúra, Örökség, Identitás és Élelem" című közép-európai projekt...

A Puszta híre az előzetes kiváló munkán alapul [ részletek ]

Kerekegyháza, Kunpusztai egyesületünket megkereste a Slow Food Nemzetközi Biodiverzitásért Alapítvány, akivel már 14 éve dolgozunk együtt, hogy egy Centrál Európai projekthez válasszunk partnert. Ők városra vagy egyetemre gondoltak. Méretében és közelségében természetesen nekünk Kecskemétre esett a választás. Így lett Kecskemét a mi projekt partnerünk egy csodás pályázatban " A gasztronómiai örökség...

A Cheese 2017 olaszországi nemzetközi sajtfesztiválon indul útjára a Slow Food Central Europe projekt [ részletek ]

Az új projekt az élelmiszerek szellemi kulturális örökség részeként történő népszerűsítését tűzte ki célul. Az olaszországi Bra-ban megrendezésre kerülő Cheese 2017 fesztivál biztosítja a helyszínét az 5 Európai Uniós országból (Olaszország, Horvátország, Csehország, Magyarország és Lengyelország) érkező 11 partner részvételével megvalósuló projektindító találkozónak. Ezzel hivatalosan is útjára indul a...

1 |